1. Az ügynökök (majdnem) mindegyike halandó. Közönséges ember. Azaz, nem teljesen közönséges.

2. A játékosok a már jól ismert Wolrd of Darkness karakteralkotási módszerével készíthetik el nyomozójukat vagy titkosügynöküket.

3. A tulajdonságokra, melyek mindegyike 1-ről indul, kategóriánként 6/4/3 pontot oszthatnak el.

4. Képességekre kategóriánként 11/7/4 pont jut, azzal a megkötéssel, hogy minden ügynöknek legalább 1 pontot kell költenie a lőfegyverek, a nyomozás és az okkult képességekre.

A hátterekre 3 pont jut, de minden ügynök már induláskor rendelkezik 3 pontos szövetségesek (a karakterk leírásánál mindez részletezve van), 2 pontos befolyás és 2 pontos erőforrások háttérrel, hiszen hivatalos személy, aki az USA kormányának dolgozik.
Roppant fontos háttér egy ügynök számára a Rang (rank) és a Felszerelés (equiptment). Az ügynökségek szigorú hierarchia szerint működnek. Az alacsonyabb rangú ügynöknek kevesebb a kiváltsága, rosszabb a felszerelése, kevesebb a fizetése.
A Felszerelés háttérrel olyan cuccokhoz juthat hozzá a karakter, melyeket még nem kaphatna meg, vagy körülményes bürokratikus útvesztőt kellene végigjárni ahhoz, hogy megkapja.
A karakterek megtalálhatóak a letöltés oldalon. Kitöltve csak a név, és az életrajz van, a többinek a kitöltése a játékosok feladata.